torsdag 30 april 2009

Grissjuka och mattelektion

Lillebror Lukas har varit förkyld några dagar. Inte förfärligt förkyld, bara lite lagom. Han har haft snuva och har varit lite varm under ett par dagar. Igår var vi hemma bägge två för att vila. Vid lunch sade Lukas till mig att vi nog måste åka till doktorn ändå. Han hade säkert fått grissjukan och behövde medicin. Tänk vad ungar lätt snappar upp saker och ting! Vilken inlärningsförmåga! Själv får jag anstränga mig superhårt för att lära mig vad några ministrar heter eller hur många ledamöter som sitter i Europaparlamentet. Det är helt hopplöst svårt att komma ihåg!

Idag var Lukas bara snuvig, men han fick för säkerhets skull vara hemma från förskolan ändå. Jag hade bara en mattelektion på förmiddagen och ett omprov med några elever efter lunch. Lukas följde med mig på lektionen kl. 10. Han hade packat en handväska som han fått av ena storasystern med en pistol, en transformer-bil, en fejk-mobil och en burk försvarets hudsalva. Det blev en mycket intressant lektion. Jag försökte gå igenom potensekvationer med eleverna. Eleverna tittade bara på Lukas och uppfattade inte mycket av min genomgång. Lukas undersökte OH-apparaten och fixade roliga skugg-bilder på filmduken med hjälp av sina grejer och diverse kontorsmateriel. Stackars elever, vi har prov på sista kapitlet nästa onsdag... hur ska de klara detta efter denna lektion...?

Inga kommentarer: