lördag 11 april 2009

Farlig sol och Nubbesallad

Hu, jag är helt rödflammig i ansiktet och på halsen. Efter bara en halvtimme (max) i solen! Så otroligt otacksamt! I min ungdom kunde jag inte ens stava till solbränd utan blev direkt brun, utan att ens fjälla sedan. Nu när jag är... hmmm... äldre, behöver jag heltäckande kläder hela året. På vintern fryser jag och på sommaren tål jag inte sol. Suck! Kanske vore burka ett bra plagg för mig?

Jag går istället in och ägnar mig åt lite middagsfix. Nubbesallad ska hackas ihop, gravlaxsås måste mixas ihop och jag funderar på att göra en liten Janssons frestelse fastän det bara är jag i familjen som gillar det, vi får se hur det blir med det.

Vår nubbesallad är i alla fall underbart god och såhär gör vi efter ett recept jag fått av min mamma:

6-7 kalla kokta potatisar, skär i små, små kuber
2 hårdkokta ägg, skär i små bitar
1 burk matjessill, skär i små, små bitar
1 dl gräddfil
någon matsked majonnäs
1 liten rödlök, finhackad
4 msk Kalles kaviar
dill, finhackad

Blanda allt och smaka om du behöver mer gräddfil, majonnäs eller kaviar. Låt helst stå i kylen någon timme innan servering. Garnera gärna med hackad persilja eller gräslök och ägg i klyftor. Ät med ljusugnsbröd och smör till. Nubbe och öl är läskande att dricka till.

Inga kommentarer: