torsdag 25 april 2013

Galet om amning

Hörde på radion i morse att Amningshjälpen ligger bakom en video med titeln "Du kan amma här" där man gjort ny text till Gangnam style och där man i videon visar mammor som ammar sina barn. Uppenbarligen har videon upprört vissa galna människor som skickat hat- och hotmejl till personer med koppling till videon.

Det är förskräckligt att något som är så fullkomligt naturligt ska kunna reta upp folk så till den milda grad att de hotar att döda bebisarna till de ammande kvinnorna i filmen. Jag hoppas bara att dessa galningar INTE själva har barn, det vore hemskt sorgligt om de förde vidare inskränkthet, ointelligens och ondska till fler generationer.

Självklart ska mammor kunna amma sina barn i vanliga vardagssituationer, t.ex. på café eller i köpcentra. Och naturligtvis visar ammande mammor hänsyn i känsliga miljöer, t.ex. vid begravningar, och väljer att gå iväg i avskildhet om det är möjligt. Men, det behövs verkligen inte särskilt ofta.

Vilka är det egentligen som upprörs över att se ammande mammor? Det kan inte vara kvinnor, det är bara för orealistiskt... Då återstår männen. Och det är lika underligt, för enligt vad jag har förstått så brukar män uppskatta kvinnobröst. Det verkar orimligt att män skulle reta sig på att få se fler bröst i vardagslivet..?

Själv blir jag glad och varm i hjärtat när jag ser ammande mammor. Inte bara för att jag minns hur mysigt och fint det var att själv kunna ge mina barn den bästa näringen och närheten som fanns, utan också för att ammande mammor så tydligt visar att de verkligen älskar sina små barn! Mer amning åt folket!

Inga kommentarer: