fredag 27 mars 2009

Bilder, blogg och bröd

För att få fart på min blogg ska jag publicera några bilder så småningom. Det kommer att bli några bilder av t.ex. mat och bakverk som jag tycker speciellt mycket om. Tyvärr tar jag bilderna själv. Det betyder att skakningsoskärpan är enorm, avståndsinställningen är urusel och bakgrunder och komposition i övrigt är helt värdelös. Men så får det bli. Jag är jag och mina bilder är mina.

I vilket fall som helst så kommer åtminstone en bild att bli bra, nämligen den som min man tog av den surdeg jag satt sprutt på idag. Det blir brödet "Utan krusiduller" från Martin Johansson, surdegsgurun nr. 1. Varianten utan frukt och nötter. När jag körde degen i maskinen under eftermiddagen kändes stor skillnad från förra försöket med lantbrödet (enligt Martins recept i SvD). Nu följde jag ganska så slaviskt Martins recept där ingredienserna vägs (vikt) istället för mäts i volym. Degen var seg, blank och smidig efter 8 minuter i maskinen. Hoppas det blir ett supergott bröd i morgon bitti... Som sagt var, snart kommer bilder!

Inga kommentarer: