måndag 25 juni 2012

Hummer-dummer och tankar om bio


Ikväll hade jag bokat hummermeny på ett ställe i Hammarby Sjöstad. Min man och jag fick varsin hummer (itudelad som tur var) en skiva bröd indränkt med olja och vitlök (=jättegott!) och ett litet glas mousserande vin. Jag har bara ätit hummer en gång tidigare och jag blev inte särskilt imponerad denna gång heller. Ärligt talat: Räkor är mycket godare! Hummern smakade inte så "skaldjuriskt", möjligtvis fanns en behaglig liten fisk-ton i smaken, men köttet är mycket grövre och torrare än det hos räkorna. Vinet var inte heller speciellt spännande, en vanlig cava, t.ex. Anna de Codorniu, är betydligt smarrigare. Men vi var nöjda ändå. Vi fick en trevlig utflykt och en skön promenad i vackra Hammarby Sjöstad en dag som mest har varit regnig.

Kanske ska vi gå på bio i morgon. Maken och jag vill passa på att se Prometheus när inte ungarna är med. Men ett problem finns: Den verkar bara visas i 3D... Mäh! Aldrig att jag går på bio för att ta på mig obekväma glasögon och se saker extra suddigt och rörigt (jag blir lätt åksjuk ändå av vanliga biljakter och dylikt. Minns att jag mådde pyton av Bee Movie för något år sedan...)! Låt mig slippa 3D-effekter. Hela mitt vanliga liv är ju 3D eftersom jag har bra syn på båda ögonen. Varför kan jag inte få njuta av klassisk platt film? Fattar inte...?

Inga kommentarer: