onsdag 27 juni 2012

2D-bio och mera längtan

Jodå, som tur var kunde man se Prometheus i vanlig 2D på Filmstaden Sergel. Efter ett besök på universitetet (där jag med stor sannolikhet kommer att jobba två dagar per vecka nästa läsår) passade maken och jag på att äta skräpmat i Kungshallen, gå på bio och sedan promenera genom Gamla Stan mot Slussen och bussen hem. Vad gör inte två ensamma föräldrar i ren desperation för att döva sin längtan efter barnen som är på sommarlov hos mor- och farföräldrar, så säg?

Och hur var filmen? Ja, just det. Snygga effekter, men som alltid för mycket slafsande i slem och sörjor, för mycket alien-larver som ska in i munnen och sedan förvandlas och födas ut genom buken, för mycket robot-med-hidden-agenda, supertöntigt slut (vad gäller alien-grejen som står och ylar) och självklart inga svar på frågorna... Noomi Rapace spelade förstås riktigt bra, hon räddade hela filmen från att kännas som den gamla kalkonrullen Krull (kommer inte ens ihåg vad den handlade om, en sci-fi som var riktigt usel i alla fall)! Alltså: Underhållning!

4 kommentarer:

Thomas Idergard sa...

Nu ska vi intet tala illa om "Krull", vettu...! Hälsar Broren THO

Monica sa...

Ja, det var taskigt av mig att prata illa om Krull. Speciellt när jag faktiskt inte ens minns vad den handlade om... Kan du upplysa mig?

Thomas Idergard sa...

Jamen det vet väl alla vad Krull handlade om: ett slags stort rymdmonster som styrde och ställde och som man skulle kriga mot! En mkt unik handling som skaparna av Krull tog till nya höjder genom att inte ha mer än några tusen kronor i budget... :) Ungefär som filmen om Barbarella som man dock måste beteckna som mer filosofisk där Krull var mer actionbetonad... /THO

Monica sa...

Och båda filmerna var urusla, vill jag minnas...! Huvva!