onsdag 30 september 2009

Prinsessan på ärten...

...är någon jag alltid sympatiserat med. Det har alltid varit viktigt för mig att både sova ganska mycket och att ligga bekvämt när jag ska somna. Jag har t.ex. aldrig sovit gott "borta". Det har som regel varit obekvämt på något konkret vis, väldigt ofta för hårt, men jag har också lidit av att det varit för kallt, för oskön kudde eller av konstiga ljud eller obehagliga lukter när jag sovit "borta". Och de få gånger i mitt liv som jag har tältat eller av annan anledning behövt sova på liggunderlag så har just "sovandet" inte varit speciellt omfattande de aktuella nätterna. Fy, vad obekvämt!

Tyvärr har detta med sovbekymren blivit värre med åldern. Och nu har också min egen säng drabbats av obekvämlighet. Vi köpte nya sängar när vi för 10 år sedan väntade mellandottern. Det var bråttom, inte hade jag lust att prova ut sängar länge på IKEA med den jättemagen. Jag vägde ett antal extra kilon, helt naturligt, men förväntade mig att gå ned till den ganska smala "normalvikten" efter bebin kommit (TJI FICK JAG!)och valde därmed en säng som borde ha passat. Medelmjuk, medelpris.

Det är bara det att jag inte alls nått tillbaka till min "normalvikt". Och så har graviditet nr 3 gjort sitt efter detta. Min säng har blivit en mjuk och läskig "båt" där man inte kan ligga på annat sätt än på rygg. Nu köpte vi visserligen en ny säng till lillebror för ca tre år sedan av någon medelhård modell. Också IKEA. Den har jag lagt rabarber på. Problemet är bara att den sängen är FÖR hård. Axlar, höfter och knän känns som de enda punkter som får stöd när man ligger på sidan. Hu, vad ont man får i kroppen av den behandlingen!

Jag har försökt att modifiera sängen med extra bäddmadrasser från förrådet för att få lite mjukare yta, men ack, det hjälper inte denna prinsessa... Maken tycker att jag är fånig och menar att jag väl får köpa en ny säng. Jag anser att vi båda behöver nya sängar, eftersom de nyare modellerna är mycket högre än de vi har och då skulle det bli knasig nivåskillnad mellan våra sovplatser... Han menar dock att hans säng minsann är skön och att den ska vara kvar... Suck! Det måste nog ändå bli en liten shoppingtur, för nu börjar jag vara tröööööttttt....zzzzznarrrrkkkk...

Inga kommentarer: