tisdag 20 augusti 2013

Nybakat och krångel

Jag fascineras över hur krångligt vissa saker är. Speciellt de som ska vara så enkla. Som att boka en semesterresa. Jag har suttit flera timmar vid datorn för att hitta resan, boka den och sedan boka allt annat jag insett att jag behöver. Vi har t.ex. beställt dykmasker till hela familjen. Det var väl egentligen enkelt, men vi hittade flera företag med olika erbjudanden och det gäller ju att hitta det mest prisvärda... Sedan har jag tittat på vad man kan göra på semesterorten om vädret är uselt. Det har tagit ett antal timmar. Och så har vi bokat hyrbil några dagar, vilket i sig var nog så krångligt. Ska vi välja att betala för full tank direkt vi hämtar bilen eller ska vi tanka den full innan vi lämnar igen den? Men hur i fridens tider ska jag veta DET nu? Tänk om vi inte åker mer än några få mil? Eller om vi åker bil från morgon till kväll?

Sedan spann tankarna vidare, på tal om krångel. Jag minns t.ex. att det mest krångliga jag någonsin gjort var att anmäla mig arbetslös på Arbetsförmedlingen (AF). När jag var nyexad och skulle leva på s.k. "spring-vick" var det nödvändigt. Men oj, vad krångligt det var att få alla blanketter rätt ifyllda och vad omöjligt det var att uppskatta vilket omfattning jag skulle jobba! Mina matematikstudier tedde sig vid jämförelsen enkla... (nu överdriver jag, för jag fick faktiskt anstränga mig rejält för att klara några av mattekurserna!)

Efter några år fick vi barn. Och så skulle man vara föräldraledig. Och senare VAB:a. Försäkringskassans rutiner för sådana saker är inte heller helt enkla att begripa sig på.

Huvva, vilka krångliga blanketter jag har fyllt i genom åren!

Då är ett vanligt brödbak att föredra. Dessa runda och fänkålskryddiga varelser kom till i söndags när jag passade på att göra mig av med diverse mjölslattar, t.ex. dinkelmjöl, specialvetemjöl, rågmjöl och vanligt vetemjöl. Enkelt!
Inga kommentarer: