torsdag 18 februari 2010

Chokladkaka och tårar

Idag hade några av mina elever med sig chokladkaka (kladdkakeliknande tårta med glasyr) till morgonens matematiklektion. Tre av klassens gulliga elever hade träffats dagen innan hemma hos en i gruppen och bakat kakan. De sade att det var för att jag hade fyllt år för någon vecka sedan... Kakan var jättegod och gesten var väldigt fin. Vi snodde kaffe och te i lärarrummet och fikade i klassrummet. Det var inte lätt att fokusera på vår sista matematikgenomgång innan provet som vi hade senare under dagen. Nu, när jag inte står inför en skolklass, utan sitter hemma i lugn och ro känner jag att jag behöver blinka med ögonen lite ofta när jag tänker på kakan. Eller snarare när jag tänker på eleverna som bakat. En liten tår vill envist pressa sig fram ur frökens ögonvrå...

Inga kommentarer: