tisdag 12 maj 2009

Gratulafipennor och brödvariantLedig tisdag! Skönt att bara vara hemma. Inga bussresor till stan eller så. Lillebror har varit förkyld med ont i örat ända sedan fredagskvällen och största systern är också hemma med huvudvärk och lite feber sedan igår. Barnen slappar och jag fixar lite.

Efter lunch ville Lukas att jag skulle ta fram gratulafipennorna så att han kunde skriva inbjudningar till sitt kommande kalas. Storasyster Matilda höll på att skratta ihjäl sig när jag tog fram påsen där vi har kalligrafipennor... Det var ändå logiskt att kalla dem för gratulafipennor eftersom de oftast bara åker fram när jag ska skriva på något gratulationskort.

Jag bakade en variant på "mitt egna" bröd. Jag tror att jag har för lite mjöl i ursprungsreceptet eftersom degen är så kletig. Men idag tog jag lite rågmjöl, dinkelmjöl och vetegroddar och minskade mängden specialvetemjöl istället. Som tur var blev också dessa goda.

2 kommentarer:

Olof sa...

Jag vill ju inte förstöra ett eventuellt senare inlägg från dig men måste bara säga att bröden var väldigt goda, både det mjuka och det hårda. Du är min egen lilla bagerska :-)

Monica sa...

<3...du är allt för rar! Men du har också rätt i att bröden blev goda. Jag har bara glömt att lägga ut receptet. Kanske gör jag det senare.