måndag 8 februari 2016

Men oj - vad blir det egentligen för mat?

Sms:ade äldsta dottern: Bönröra lr kyckling?
Fick svaret: Bönor <3 p="">Tänkte ett varv och skrev: Hmmm...
Fick svaret: Bönröra med tomater till tortilla + guacamole!!! Börjar inte snålvattnet rinna när du läser det? Hemma om typ 10-15 min iaf.

Det blir kyckling. Inte för att jag är en okänslig och ond mamma. Utan för att jag kollade avocadon. Den är ju grön fortfarande! Blir knappast någon gukkamåle av den. Näe, då gäller det att tänka om. Kycklingfiléerna låg där så rart i kylen och bara ropade "Hallå? Vill nån ha oss?" och på den vägen är det. Filéerna var mycket olika stora och jag skar ner dem i lika stora avlånga delar (skär mot fibrerna så blir det saftigare) och blandade dem med lite rapsolja, pressad citron, kikkoman soja, sweet chili, thai curry och honung och skjutsade in dem i ugnen på en långpanna.

Sedan hittade jag en sötpotatis, lite potatis och morötter och så fick kycklingen efter 10 minuter sällskap av dessa, skurna på längden, tvären eller klyftade. Olivolja, salt och peppar på och blanda runt. Så här ser det ut när de just har åkt in i ugnen:


Jag har rostat lite cashewnötter i en torr panna och ska bara blanda ihop en sås med turkyoughurt och mango chutney. Sedan är det bara att vänta på att maten ska bli klar. Det bör inte ta mer än 30 minuter tillsammans i ugnen, ca 200-225 grader. Just ja! Små körsbärstomater ska in också! Måste fixa nu direkt! Vi hörs en annan gång!

Inga kommentarer: