lördag 10 maj 2014

Men - vad händer?

Svar: Både ditt och datt! På jobbet har det varit extremt hektiskt december-mars. Och naturligtvis är det inte stiltje hemma heller.

Men nu är det vår! Även om vädret inte är särskilt vårligt. Det som har hänt sedan sist, när det gäller sådant jag bloggar om är följande:

- Det har varit jul. Roligt. I år hade vi glöggfest och jag kan rekommendera "Skurna, franska pepparkakor" ur Sju sorters kakor, marschmallows med krossad turkisk peppar i samt hemmagjord roséglögg. Kanske fixar jag recept till nästa jul...

- Det har varit påsk. En fin och viktig högtid där vi påminns om att livet en gång för alla har vunnit över döden.

- Äldsta dottern ska få börja övningsköra bil! Körkortstillståndet kom på hennes 16-årsdag. Kör på!

I övrigt är det inte mycket att tjata om. Men vi gjorde riktigt god sushi idag! Till och med riset blev kanongott! Det blev laxrullar för hela slanten. Med gurka och extra mycket lax i, eftersom avokadon inte var ätmogen. Maken gjorde egen inkokt-inlagd ingefära eftersom burkvarianten smakade bensin (riktigt äcklig!) och det blev naturligtvis fantastiskt gott. Han skivade ingefära på mandolinen, kokade 12 minuter med vatten, äppelcidervinäger, honung och en nypa salt. Sedan fick det svalna innan vi kylde ned inläggningen inför serveringen.

Nu ser vi schlagern och eftersom det är så dåliga låtar fick jag tid att blogga. Äntligen! Hoppas Sanna Nielsen vinner, hennes låt var ändå bäst!

Inga kommentarer: