torsdag 19 januari 2012

Jullov, sånger och vårterminsstart

Tänk vad fort jullovet tog slut... det hade precis börjat! Vi hade det mysigt med farmor och farfar på plats. Det blev en massa mat och sång och lugna dagar över ledigheten. På julafton fick vi för andra året i rad vara med och sjunga i Tallåskyrkan där det arrangerades julbord och andakt för personer som kanske inte har så många att vara med på julafton. Fantastiskt roligt att få vara med och göra julen lite juligare! Vid julbordet sjöng vår körledare, min man och jag allsånger tillsammans med gästerna och i kyrkan strax efteråt sjöng vi lite mera högtidliga julsånger. Då anslöt några av våra bästa vänner och våra barn. Det blev en mini-kör. Urkul! Och på söndag drar vår kör igång verksamheten. Jag längtar! Tänk att det kan vara så oerhört givande att sjunga! På jobbet sörjer jag lite för att min 100 p Matematik D är slut. Det var en intensiv höst för eleverna i naturtrean och jag. Vi hade 6 timmar matte per vecka på 4 dagar. Varje gång var det lika roligt, spännande och givande att få jobba med trigonometri och integraler. Nu har en kollega "mina" gullgrisar i Matematik E. Jag passade på att låna en lärobok idag så att jag kan hänga med. Och så tänker jag göra besök på deras lektioner för att få umgås med mina gamla elever. Inte slipper de undan fröken så lätt! Jag har ju haft dem sedan ettan! Som tur är har jag andra roliga kurser och härliga elever också. Nu har jag startat en Samhällskunskap 1a1-kurs med ett gäng elever som jag inte kände sedan förr. Vi drar igång ett spännande projekt där vi ska göra radioinslag om hur EU styrs. Det blir kanonkul. Vi kommer att använda Garage Band eftersom det finns i datorerna. Då får jag passa på att lära mig det också, vilket är bra.

Inga kommentarer: