måndag 2 maj 2011

Tekakor och Monki Ponki

Visst bakar jag fortfarande! Men jag skriver inte precis om det här i bloggen. Förra veckan blev det faktiskt Lennart-kaka till kollegorna och kärleksmums till min Matte B-grupp. De förra fick kaffebröd för att det var min fikavecka på jobbet och de senare fick gotti-gott för att de hade klarat sig så bra på provet i geometri.

Igår blev det i alla fall tekakor med surdeg av råg, grovt rågmjöl, rågsikt, sirap och de goda brödkryddorna anis och fänkål. Jag klistrade fast hela fänkål och solrosfrön på tekakorna med hjälp av lite sirapsvatten innan gräddningen. Goda och mättande!

På tal om mina kära elever så får vi lärare stå ut med att bli kallade båd' ett och annat. En elev berättade att hon råkat säga "Sexy mama" till historialäraren en gång... Ofta kallar eleverna på mig vid namn, det verkar enklast på något sätt, men ibland verkar namnet försvinna och eleverna ropar "fröken" eller kort och gott "du" eller "öh" för att påkalla min uppmärksamhet. Några elever har ännu fler smeknamn. Vad sägs om det klassiskt rejäla "Monkan", det franskklingande "Monique" eller det som jag antar att djungelns drottning heter, nämligen "Monkey"? Dessa får jag höra då och då. Lite gulligt var ändå att se smeknamnet "Monki Ponki" idag på tavlan... - Ja se ungdomar! tänker tant Monica då.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Monki!
här kommer en hälsning från Caroline och Kajsa i smop09a. idag använde vi oss av matte när vi lagade mat, vi använde decilitermåttet!;) Ha en trevlig helg / dina favvo elever!

Monica sa...

Nästa gång kanske ni vågar er på att prova litermåttet...? Bra kämpat med vardagsmatematiken! /MonkiPonki (bara för er)=er favvofröken